Woensdag 9 mei: aftrap Wilde Groene Smoothies receptenwedstrijd


Onkruid een plaag? Nee hoor! Het is supergezond en je kunt er heerlijke smoothies van maken. Tijdens de Week van Ons Water werd de nieuwe voorjaarscampagne vanuit Zonder is Gezonder namelijk gelanceerd. We vestigen dit keer de aandacht op ‘Wilde Groene Smoothies’, als een leuk en lekker alternatief voor het bestrijden van onkruid. Oftewel: if you can’t beat them, eat them(!)

Fietsen voor een groene smoothie met onkruid

Aftrap “Wilde Groene Smoothies” Receptenwedstrijd

In het Duurzaamheidscentrum trapten we de nieuwe campagne af: De Wilde Groene Smoothies Receptenwedstrijd. We gingen, al fietsend op hometrainers, een groene smoothie pureren, uiteraard mét onkruid. Want diverse (on)kruiden als brandnetels en zevenblad zijn prima te verwerken in groene smoothies. De ingrediënten groeien gewoon in de tuin en wij horen graag wat de lekkerste combinatie is!

Bekijk hier het filmpje van RTV Drenthe over de aftrap: http://www.rtvdrenthe.nl/media/57701/Onkruid-in-de-blender-Hoe-smaakt-dat

Zonder is gezonder

Bestrijdingsmiddelen komen terecht in het oppervlaktewater, de bodem en het grondwater. We moeten steeds meer moeite doen om ze eruit te zuiveren. Maar: wat er niet in zit, hoeven we er ook niet uit te halen. Kortom: zonder is gezonder!

Zonder is gezonder is een initiatief van de drinkwaterbedrijven, de Drentse waterschappen en gemeenten, IVN en de provincie Drenthe om het grond- en oppervlaktewater schoon te houden voor nu en de toekomst.